UKK

Usein kysytyt kysymykset (UKK) ja lisätietoja

Taidevaltakunnan ensimmäinen avoin taiteilija- ja teoshaku

Kutsuimme Kanta- ja Päijät-Hämeen selkä Pirkanmaan alueisin sitoutuneet tai kiinnittyneet taiteilijat mukaan osallistumaan Taidevaltakuntaan ja sen rakentamiseen. Avoin taiteilija- ja teoshaku ensimmäiseen biennaaliin toteutui 31.3.23.–31.5.2023. Lue lisää täältä: Taidevaltakunnan ensimmäisen biennaalin avoin taiteilija- ja teoshaku – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Usein kysytyt kysymykset hakuun liittyen

Voinko hakea biennaaliin pienikokoisilla tai yksittäisillä teoksilla vai pitääkö ehdotettavien teosten tai kokonaisuuksien olla isokoisia ja näyttäviä?

Vastaus: Biennaaliin voi hakea kaikenkokoisilla teoksilla, jotka vastaavat biennaalin teemaa. Kannustamme pohtimaan hakuvaiheessa mahdollisuutta hakea mukaan laajemmalla kokonaisuudella, mutta hakuun voi ehdottaa myös yksittäisiä pienempiä teoksia ja niistä muodostuvia kokonaisuuksia.

Pitääkö teosehdotusten liittyä sytykepuheenvuoroihin tai Taidevaltakunnan työpajaan?

Vastaus: Biennaalin teemaa voi lähestyä teosehdotuksissa monesta näkökulmasta. Sytykepuheenvuorojen ja Taidevaltakunnan työpajan keskustelujen tarkoituksena on ollut verrytellä ajattelua ja tarjota tarvittaessa oman ajattelun apuvälineitä ja ehkä synnyttää uusia ajatuksia teemaan liittyen. Verkkosivuillamme olemme esittäneet, että   

”Etsimme teoshaussa näkemyksiä siitä:

  • millainen tulevaisuuskuva muodostuu, kun taiteilijoille annetaan tulevaisuusvalta?
  • miltä maailmamme näyttää ja millaista on elämämme 2050-luvulla?
  • millainen valta taiteella on tulevaisuudessa tai kuka omaa taidevaltaa?
  • millainen on tulevaisuuden Taidevaltakunta?”

Näitä kysymyksiä jokainen hakuun osallistuva taiteilija voi lähestyä omasta näkökulmastaan.

Pitääkö taiteilijan muuntaa omaa työskentelyään avointa hakua ajatellen? 

Vastaus: Toivomme, että jokainen hakuun osallistuva taiteilija tarkastelee 2024 biennaalin teemaa omasta näkökulmastaan ja omasta taiteellisesta tuotannostaan käsin sekä omalle työskentelylleen luontevalla tavalla.

Miten Taidevaltakunnassa määritetään kuvataiteen ammattilaisuus?

Vastaus: Tarkastelemme Taidevaltakunnan biennaaliteosten valintavaiheessa ammattilaisuutta koulutuksen ja kuvataidekentällä annetun näytön pohjalta.

Miten haen mukaan Taidevaltakuntaan?

Vastaus: Tutustu hakuohjeisiin ja täytä hakulomake täällä 31.5.2023 mennessä.