Heli Huotala

Under The Same Sky

öljy- ja akryyli kankaalle
2023

Hämeenlinnan taidemuseo, punatiilinen Lohrmann-rakennus

Under The Same Sky -teoksen kuvitteellista maisemaa ei ole olemassa, mutta se saattaa olla tulevaisuudessa totta kaikkialla, ellemme ihmiskuntana tee riittäviä ilmastotekoja. Elämme myös tulevaisuudessa saman taivaan alla kuin nyt.  

Heli Huotala on tutkinut taiteessaan jo pitkään maapallomme tulevaisuutta ja etenkin ilmaston, luonnon ja ympäristön tulevaisuuteen liittyvien uhkakuvien mahdollista toteutumista.  Taiteilija seuraa aktiivisesti aiheeseen liittyvää tutkimusta sekä keskustelua. 

Taiteilija kuvaa näkemystään tulevaisuudesta seuraavasti: ”2050-luvun maailma saattaa näyttää pahimmalta dystopialta, mutta itse uskon, että maapallolla on silloin vielä elämää, vaikka se onkin monin tavoin erilaista kuin nyt. Ihmiskunta on aina kuvitellut omaavansa kaiken vallan maapallolla ottamatta mitään vastuuta teoistaan. Varoitusmerkit on jätetty huomiotta. Lopullinen valta on kuitenkin ihmistä suuremmalla maailmankaikkeudella. Kenties ehdimme vielä oppia, että luontoa ja elämää tulee kunnioittaa, suojella ja reagoida kaikkiin hätäsignaaleihin.”  

Heli Huotala (s. 1968) käyttää tekniikkanaan öljy- ja akryylimaalausta. Hänen taiteensa lähtökohdat kumpuavat luonnosta ja ympäröivästä maailmasta.  Huotala on hämeenlinnalainen kuvataiteilija ja taidemaalari. 

Taiteilijan työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen maakuntarahasto.