Taija Goldblatt

Ocean’s Skeleton

animaatio
2024

Hämeenlinnan taidemuseo, keltainen Engel-rakennus

Ocean’s Skeleton on teos meren luista, aaltojen nikamista, ihmiskunnasta ja syvistä vesistä. Teos on toteutettu yhdistämällä piirustusta ja eri tekniikoilla tehtyä animaatiota.   

Taiteilijan mukaan ilmastonmuutos ja ympäristön tila ovat ohittamattomia teemoja, kun puhumme tulevaisuudesta. Selviytyäkseen ihmiskunnan on kehityttävä ja ymmärrettävä paikkansa osana ekosysteemiä.  

Taiteilija näkee taiteella tässä tärkeän tehtävän: taideteos voi kuvallistaa jaetun kokemuksen tai tunteen ja herättää kokijoita näkemään totuttua uudella tavalla. Kokemalla Ocean’s Skeleton -teoksen ja uppoutumalla siihen, voimme katsojina tarkastella suhdettamme ympäristöön ja tarkastella paikkaamme osana suurempaa kokonaisuutta.  

Taija Goldblatt (s. 1978) yhdistää teoksissaan videokuvaa, animaatiota ja käsin tehtyä piirrosta. Teoksissaan hän pyrkii näkemään asioiden nurjalle puolelle ja katsomaan sitä mitä emme yleensä huomaa. Taija Goldblatt asuu ja työskentelee Tampereella.   


Taiteilijan työskentelyä ja teoksen toteutusta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus sekä Kimmo Kaivanto säätiö.