Tuuli Autio

Taival

kuusi ja tempera
2024

Tuntu

kuusi, tervaleppä, koivu, raita, haapa, mänty, tempera  
2024

Hämeenlinnan taidemuseo, keltainen Engel-rakennus

Näyttelysalin lattialle sijoitettu Taival on käveltävä pitkospuista muodostuva veistosinstallaatio, jonka pääsee kokemaan kävellen. Suomalaisesta kuusesta veistetyt pitkospuut kutsuvat riisumaan kengät ja tuntemaan jalkapohjissa puuntunnun ja pitkospuiden veistetyn pinnan.   

Salin seinille sijoitettujen Tuntu -teoksen reliefiveistosten pintaan saa koskea. Niissä voi tunnustellen huomioida sileitä kohtia, uurteita ja rosoisia pintoja. Kädet saavat myös tuntea puun lämmön ja lukea puun tarinaa, sen pinnan muotoja, kolhuja ja kaiverruksia.   

Tuuli Autiota kiinnostaa puun koskettamaan kutsuva ominaisuus ja sen vaikutus ihmiseen. Puu koskettaa ihmistä, kun ihminen koskettaa puuta. Autio haluaa herätellä ja vahvistaa luontoyhteyttämme taiteen ja puun kosketuksen avulla.   

Tuuli Autio (s. 1974) veistää ja maalaa puisia veistoksia ja reliefejä vuorovaikutuksessa puun kanssa. Hänellä on side koko Taidevaltakuntaan. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Humppilassa Lounais-Hämeessä. Aiemmin hän on asunut ja työskennellyt Lahdessa. 

Taiteilijan työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.