Taidevaltakunta ‘24 -biennaalin taiteilijatapaamisessa 20.7. klo 14 Anni Honkajuuri ja Mäki-Nevala-Mottisenkangas 

Pasi Vähänen/Hämeenlinnan taidemuseo
20.7.2024
14.00 - 15.00
Hämeenlinnan taidemuseo, aloitus punatiilisestä Lohrmann-rakennuksesta.

Taiteilijatapaaminen 20.7. klo 14: Anni Honkajuuri ja Mäki-Nevala-Mottisenkangas.

Hämeenlinnan taidemuseon keltaisessa Engel-rakennuksessa (Viipurintie 2, Hämeenlinna) järjestetään lauantaina 20.7. klo 14 Anni Honkajuuren ja Mäki-Nevala-Mottisenkankaan taiteilijatapaaminen. Tapaamisella taiteilijat kertovat taiteestaan ja työskentelyprosesseistaan biennaalin teostensa parissa.  

Anni Honkajuuri (s. 1979) on materiaalilähtöinen taiteilija, jonka teosten pääraaka-aineet ovat savi ja sen eri muodot, väriaineet ja lasitteet.   

Pieniä ihmeitä muistuttaa keraamista kukkaniittyä. Teoksen osat pohjaavat taiteilijan omasta lähiluonnostaan keräämiin luonnonmateriaaleihin ja niistä pystyy tunnistamaan esimerkiksi siemeniä, kasvin eri osia, kasvustoa, leviä, sieniä ja terälehtiä. Onko tämä tulevaisuuden kukkatarha, joka on vain muisto elävästä ja pölyttäjien rakastamasta värikkyydestä ympärillämme? Näyttelysalin seinäpinnan valtaava niitty on hajuton ja äänetön, eikä se kuhise elämää. Teos on toteutettu valetulla ja läpivärjätyllä kivitavara- ja posliinisavella. Osissa on käytetty myös erilaisia lasitteita.   

Saija Mäki-Nevalan (s. 1978) ja Soile Mottisenkankaan (s. 1971) muodostama työpari Mäki-Nevala–Mottisenkangas kääntää aiheissaan katseen ympäristömme hiljaisiin ja näyttää pieniä suuria maailmoja todellisuudesta.  

LaidunG28: muu nähtävyys -teoksessa laiduneläimet mölähtelevät peltolintujen konsertoidessa kesäöisellä laitumella. Tekijöille omakohtainen teos on välttämättömään muutokseen sopeutumista ja rakkaudellinen hyvästijättö lapsuuden maisemille. Taiteilijakaksikko kohottaa teoksessaan LaidunG28: muu nähtävyys suomalaisen laidunmaiseman nähtävyyden arvoiseksi. Teoksen nimi viittaa muu nähtävyys -liikennemerkin tunnukseen. Taiteilijat pohtivat kenellä on oikeus päättää, mikä on nähtävyyden arvoinen paikka. He anoivat teosprosessin osana virallista liikennemerkkiä valitsemalleen laidunmaisemalle. 

Päivät
20.7.2024
Aika
14.00 - 15.00
Sijainti
Hämeenlinnan taidemuseo, aloitus punatiilisestä Lohrmann-rakennuksesta.
Hinta
12/10/0€