Taidevaltakunta ’24 -biennaali Hämeenlinnassa

Emmi Meriläinen/Hämeenlinnan taidemuseo
14.6.2024 - 8.9.2024
11.00 - 19.00
Hämeenlinna

Kahden vuoden välein toteutettava kuvataiteen biennaali vuorottelee eri maakunnissa. Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä 14.6.–8.9.2024 toteutuva ensimmäinen Taidevaltakunta-biennaalinäyttely antaa taiteelle ja taiteilijoille tulevaisuusvallan.

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan. Kahden vuoden välein toteutettava kuvataiteen biennaali vuorottelee eri maakunnissa. Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä 14.6.–8.9.2024 toteutuva ensimmäinen Taidevaltakunta-biennaalinäyttely antaa taiteelle ja taiteilijoille tulevaisuusvallan. Näyttelyyn on valittu 31 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää 271 hakijasta. Jokaisella biennaaliin osallistuvalla taiteilijalla on side tai kiinnekohta Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen tai Pirkanmaan alueisiin.

Näyttelyyn valitut taiteilijat ja taiteilijaryhmät ovat: Liina Aalto-Setälä, Tuuli Autio, Lotta Blomberg, Pirjetta Brander ja Janne Laine, Taija Goldblatt, Sirpa Haapaoja, Outimaija Hakala, Mollu Heino, Anni Honkajuuri, Heli Huotala, Sofi Häkkinen, Johanna Ilvessalo, Mari Järventausta-Lindertz, Sanna Kannisto, Marko Lampisuo, Jussi Lautu, Leena Lehti, Laura Lilja, Tuomas Linna, Juhana Moisander, Mäki-Nevala–Mottisenkangas, Jussi Nykänen, Hanna Oinonen, Harri Pälviranta, Johanna Rotko, J. Saari, Noora Schroderus, Sauli Suomela, Anssi Taulu, Noora-Maija Tokee ja Kimmo Ylönen.

Päivät
14.6.2024 - 8.9.2024
Aika
11.00 - 19.00
Sijainti
Hämeenlinna
Hinta
Järjestäjä
Hämeenlinnan taidemuseo
Hämeenlinnan taidemuseo