Taidevaltakunta ‘24 -biennaalin taiteilijatapaamisessa 27.7. klo 14 Anssi Taulu ja Mollu Heino 

Miika Kangasniemi/Hämeenlinnan kaupunki
27.7.2024
14.00 - 15.00
Hämeenlinnan pääkirjasto

Taiteilijatapaaminen Hämeenlinnan pääkirjastolla 27.7. klo 14: Anssi Taulu ja Mollu Heino 

Hämeenlinnan taidemuseo järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan pääkirjaston kanssa lauantaina 27.7. klo 14 Anssi Taulun ja Mollu Heinon taiteilijatapaamisen. Tapaamisella taiteilijat kertovat taiteestaan ja työskentelyprosesseistaan biennaalin teostensa parissa.  

Taulun (s. 1969) teokset ovat pääsääntöisesti veistosinstallaatioita, mutta hän on laajentanut ilmaisukeinojaan myös grafiikkaan, videoon ja valokuvaan.   

Kuvanveistäjä on mukana Taidevaltakunta’24-biennaalissa useamman teoksen voimin. Kaikkien teosten materiaalina toimii betoni.     

Hämeenlinnan Linnanpuistoon sijoittuva neljästä betonirenkaasta rakentuva kolmemetrinen Toivomuskaivo muistuttaa meitä puhtaan veden merkityksestä. Taiteilijan mukaan ilmastokriisi on vesikriisi ja tulevaisuutemme keskeisin kysymys liittyy puhtaan veden tasapuoliseen saantiin ja riittävyyteen. Nyt näyttää, että jossain sitä on liikaa ja jossain liian vähän. Jossain kaivot täyttyvät likaisella vedellä ja toisaalla ne kuivuvat.   

Lohrmann-rakennuksessa esillä olevat teokset, muun muassa Konkreettinen sävellys -teossarjan betonireliefit, käsittelevät orgaanista arkkitehtuuria sekä hajoamisen, uudelleenrakentumisen ja -muodostumisen prosessia.  

Mollu Heino (s. 1967) pohtii usein teoksissaan herkkiä ja häviäviä elementtejä kuten pölyä, sumua, veden kuohuja. Ne ovat jotain vain hetken ajan olemassa olevaa, katoavaa ja muotoaan muuttavaa. Heinon taiteellisen työskentelyn ytimessä ovat erityisesti maalaus sekä teoksen suhde julkiseen tilaan. 

Tuulta ja pölyä muodostuu poreita ja suuria pärskeitä kuvaavista katumaalauksista. Ne ovat kunniakuja museolle ja ”punaisia mattoja” matkalla Taidevaltakuntaan. Teoksessa yhdistyvät maalaamisen eleet, julkiseen tilaan kajoaminen ja ympäristön muuttaminen. Kovassa käytössä liikenteen ja askelten alla oleva maaliaine kuluu hitaasti mutta varmasti. Talviajan kunnossapito viimeistään harjaa maalauksen pois. Se sopii teoksen henkeen, kuva on nähtävillä vain hetken, sitten se katoaa kuin tuulen pyyhkimä pöly.   

   

 

Päivät
27.7.2024
Aika
14.00 - 15.00
Sijainti
Hämeenlinnan pääkirjasto
Hinta