Juhana Moisanderin taiteilijatapaaminen 6.7. klo 14

Juhana Moisander
6.7.2024
14.00 - 15.00
Hämeenlinnan taidemuseo, Lohrmann-rakennus.

Tapaamisessa taiteilija kertoo taiteestaan ja työskentelyprosessistaan Sermon II -videoinstallaatioteoksensa parissa.

Juhana Moisanderin taiteilijatapaaminen la 6.7. klo 14–15

Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa järjestetään lauantaina 6.7. klo 14 Juhana Moisanderin taiteilijatapaaminen.

Tapaamisessa taiteilija kertoo taiteestaan ja työskentelyprosessistaan Sermon II -videoinstallaatioteoksensa parissa. Sermon II -teos on videoinstallaation muotoon puettu faabeli. Faabeli on vertauskuvallinen, yleensä moraalisen opetuksen sisältävä eläinsatu, jossa eläimille tai kasveille on annettu inhimillisiä piirteitä.Teoksessa kertojana on puhuva nahaton sika, josta nähtävissä ovat vain lihat ja luut. Pelottava olento seisoo katsojan edessä, kohdistaa huomionsa häneen ja laulaa. Hahmo on meille muistutus ja tekojemme summa. Sermon II -teos pohjaa ajatusleikkiin siitä, mihin geenimanipulaatio ja tekninen kehitys voisivat johtaa. Voisiko tuotantoeläimellä olla kielellisiä ominaisuuksia tulevaisuudessa? Taustalla on ajatus kaikkien lajien elämän itseisarvosta.

Lue lisää: Juhana Moisander – Taidevaltakunta

Taiteilijatapaaminen sisältyy museon pääsylipun hintaan. Liput kassalta 12/10/0 € ja ennakkoon taidemuseon verkkokaupasta 10/8/0 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy. Meille käy myös museokortti sekä Hämeenlinnan kaupungin museoiden vuosikortti.

Päivät
6.7.2024
Aika
14.00 - 15.00
Sijainti
Hämeenlinnan taidemuseo, Lohrmann-rakennus.
Hinta
Taiteilijatapaaminen sisältyy museon pääsylipun hintaan. Liput 12/10/0 €. Meille käy myös museokortti.