Varaa aika koettaviin teoksiin

KOettavat teokset

Liina Aalto-Setälän Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -saunateos

Liina Aalto-Setälän Hikoilevat korvat, lahoavat lauiteet on saunoen koettava moniaistillinen teos, joka käsittelee saunomiseen liittyviä perinteitä ja uskomuksia. Kotipiirissä sauna oli lähimpänä tuonpuoleista. Se oli raja elämän ja kuoleman välillä. Lauteilla synnytettiin, hoidettiin sairaita ja pestiin ruumiit. Pyhäpäivinä vainajat kylpivät kanssamme ja heille uhrattiin juhlapöydän antimia. 

Ennen saunatonttua löylyn suojelijoina toimivat siellä asustaneet eläimet, kuten erilaiset haltijakäärmeet ja -sammakot. Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet-teoksessa aluskasvillisuuden eliöt palaavat saunan lauteille maatumisen kautta muutoksen läpikäyneinä uusina olentoina. Lihallinen ja myyttinen kietoutuvat yhteen oodissa laholle.

Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet on koettavissa Taidevaltakunta ’24 -biennaalin Vanai Bistro & Bastu -ravintolan saunassa (Mensanaukio 4, Hämeenlinna).

Saunavuoro tulee varata ja maksaa etukäteen täältä: https://shop.hameenlinnantaidemuseo.fi/tapahtumat/tapahtumakalenteri

Saunavuoron hinta on 12 € / hlö. Yhdelle saunavuorolle mahtuu kerrallaan 8 henkilöä. Paikat täytetään varausjärjestyksessä.

Kyseessä on sekasauna. Otathan mukaan oman pyyhkeen ja uimapuvun.

Yksityisvuorot

Taidesaunan Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet voi tilata yksityiskäyttöön maksimissaan 15 henkilölle. Yksityisen saunavuoron kesto on 2 tuntia ja hinta 250 euroa sisältäen alkoholittomat saunajuomat. Oma pyyhe mukaan. Saunavuoro maksetaan verkkomaksuna ennakkoon täältä:

Verkkokauppa – Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)

Sirpa Haapaojan moniaistillinen Tuntu – Sense

Sirpa Haapaojan Tuntu – Sense on elämyksellinen ja kokonaisvaltainen teos, jonka kävijä saa kokea hierovassa tuolissa istuen, musiikkia kuunnellen ja kuvavirtaa katsellen. Teos on koettavissa yksityisissä 15 min tuokioissa kesä- ja elokuussa Hämeenlinnan Viipurintien terveysaseman pääaulassa (Viipurintie 1–3, Hämeenlinna). 

Taiteilija haluaa herätellä teoksen kokijoita pohtimaan, miltä teos tuntuu, millaisen kokemuksen ja mitä tunteita se meissä synnyttää. Mielletäänkö teos taideteokseksi vai liittyvätkö kokemukset enemmän kokijan hyvinvointiin? Onko teos lopulta osa hyvinvointiteknologiaa vai moniaistisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen synnyttävä taideinstallaatio?

Varaa tuokiosi etukäteen: www.nettiaika.fi/tuntusense

Peruthan varauksen, jos et pääsekään paikalle. Varauksen voi peruuttaa vuorokautta ennen aikaa. Muista tulla ajoissa: varaus siirtyy seuraavalle heti varausajan umpeuduttua. 

Huom! Emme suosittele teosta ja hierovaa tuolia henkilölle, jolla on sydämentahdistin tai sairastaa osteoporoosia. Tuoli soveltuu yli 130 cm pitkille henkilöille.